2011. április 11., hétfő

PPP - Paleo Piknik Puritánoknak

Úgy esett a szombat, hogy fogta magát 4 felnőtt, 1 majdnem felnőtt, meg 7 kutya és 2 autóval elindultak piknikezni. Az idő szép volt, bár orkán szerű szél fújt néha, de ez nem szegte senki kedvét az első, munka mentes, tavaszi napon.


Készültem rendesen. Sütöttem paleo kenyeret (magvak, kis szemű zabpehely, 2 tojás, só, bors, víz)  készítettem gombakrémet (gomba felkockázva, hagymán pirítva, medvehagymával és fokhagymával, sóval, kakukkfűvel ízesítve és turmixolva) és padlizsánkrémet (padlizsán egyben megsütve, héja lehúzva, kockázva, fokhagymával és medvehagymával, sóval, borssal turmixolva) . Plusz felturbósítottam egy kis kókusszal Elmira csokis-banános krémjét. Ja és még vittem sárgarépa és zeller csíkokat. Szóval a siker eleve garantált volt, mert ennyi cuccnak mindenki örül.


Na és nem elhanyagolható az a tény, hogy ezek a dolgok nagyon finomak, még akkor is, hogyha minden átlagos hagymaevő felsikított volna az első mártásnál az ipari mennyiségű fok -és medvehagyma ízlelése pillanatában. Ne de nem így az én kedves barátaim!

Saci készült a kutyákoknak is sajtos-békönös falatkákkal, így még lelkiismeret furdalásunk sem lehetett szerencsére. Mi heverésztünk, az ebek szaladgáltak, a vitorlázó repülők pedig alacsonyan szálltak.

Ti mit ennétek szívesen egy pikniken?

2 megjegyzés: