Egy ideje kísérletezem azzal, hogyan lehetne megalkotni a tökéletes brownie-t. Ami belül kicsit olvadós, a teleteje meg kicsit ropogós. A mostani kísérlet egészen finom lett. Még nem tökéletes, de nagyon finom.
Most 25 percig sütöttem, de legközelebb csak 20 percet hagyom a sütőben.
Ami kell hozzá:
200 gr minimum 50%-os étcsoki
200 gr vaj
100 gr kókuszliszt
kicsi xylit, de nem fontos
ami fontos, de majdnem kihagytam: 3 db tojás
A vajat és a csokit gőz fölött felolvasztom, ezután egyesével beleütöm a tojásokat, aztán belekeverem a kókuszlisztet. Én sima kókuszreszeléket darálok sima kávédarálóval - egyébként a lenmaglisztet, a szezámlisztet is így készítem, de bármilyen magból készült liszt, így készül. Az egészet egy vékonyan kivajazott tepsibe öntöm és 180 fokon sütöm. Legközelebb csak 20 percig. :)
Szia,
VálaszTörlésén arra lennék, mint sosem próbált brownie-t sütni egyén, kíváncsi, hogy mi történik a tojásokkal? :)
Köszi!
Bocsi, kimaradt. Az olvasztott vajas-csokihoz kell adni. :)
VálaszTörlésmár 4szer megsütöttem :)
VálaszTörléstettem bele egy reszelt almát is és a kókuszliszt fele őrölt mogyoró (török) volt, de mandulaliszttel is próbáltam, úgy kicsit töményebb lett.
Nagy sikere volt!
De örülök! Képet is küldhetsz :)
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésÉn is kísérleteztem vele sokat, talán közben már Te is megtaláltad, hiszen régi a poszt... Szóval az olvadós közepű brownie:
10 dkg min. 70%-os étcsoki
10 dkg jó minőségű vaj (margarin tilos!)
1 púpos evőkanál holland kakaó
3 egész tojás
1 dkg kókuszliszt (tényleg elég!)
édesítő ízlés szerint (nálam 2 ek. negyedannyi volt, ami eritrit-stevia ötvözet)
Gőz felett megolvasztom a csokit a vajjal. Ha picit hűlt, bele a száraz hozzávalók, és a kicsit felvert tojások. Szép sima, sűrű krém lesz, viszont ha spórolnánk a csoki és a vaj minőségén, kicsapódna, csomós lenne, stb.
Kókuszzsírral kikent muffinformába tettem (a közepes méretű hatdarabos forma pont tökéletes ehhez a mennyiséghez, és akkor jó lesz a közepe is :-) ) Előmelegített sütőben 230 fokon 6 percig (elégnek kell lennie!)sütjük, ekkor a teteje már szilárd, és bár úgy tűnik, hogy a közepe még nagyon remegős, de ki kell venni a sütőből, és egy pár percig pihentetni, mielőtt a formából kikerül, ugyanis még szilárdulni fog. Így mire ehető hőmérséklete lesz, pont tökéletes lesz az állaga is: Körbe szilárd, de ahogy belevágsz a villával, kibuggyan a lágy közepe, és hozzá a vaníliafagyi... Hmmm! Mentrm a konyhába, az egész csak 20 perc mindenestől! :-)