2011. május 30., hétfő

Kapros tökfőzelék zöldcitrommal! Isteni!

Imádom a zsenge tököt minden formában. Töltve, rántva, grillezve, főzeléknek. Most az utóbbit próbáltam ki pénteken. Persze hagyományosan kicsit másképp, mint mások, másképp, mint eddig. :)

500 gr gyalult tököt megfuttatok egy kis vajon pirított újhagymán. Kis só, bors. Aztán belekerül 1 deci zabtejben elkevert tojás. Egyet forr és kész. Ha kell, adok neki egy keveset a botmixerrel, de csak, hogy egy pici sűrűsége legyen, nem kell az egészet összeturmixolni. De, ha nem öntöttem rá túl sok vizet, akkor pont jó és nem kell a mixer. Nyersen belevagdosom a kaprot és ha kicsit kihűlt, belenyomok egy zöldcitromot. Bármennyit meg tudnék enni belőle! :) A képen tökmaggal a tetején és paleo kenyérrel látható.

2 megjegyzés:

  1. Lehet valami kimaradt nálam, de ha a gabonafélék nem paleók, akkor a belőlük készült dolgok (mint a zabtej) miért azok?

    VálaszTörlés
  2. A zab egy kompromisszumos megoldás. A főtt zabnak 15 a Glikémiás Indexe és gluténmentes. Így lassan felszívódó szénhidrát.

    VálaszTörlés