2011. június 22., szerda

Karfiolkrémleves - Újabb krémleves az egyszerűség kedvéért

A botmixerem és a darálóm nélkül nem mennék sehova egy lépést sem! Ez kicsit hülyén hangzik, de ezekkel annyi mindent el lehet készíteni és olyan egyszerűvé teszik a dolgokat, hogy ma már azért nehezen képzelem el nélkülük a konyhám.
A vegás jógásokra főzés azért is jó volt, mert ki kellett kísérletezni olyan ételeket, amik viszonylag gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthetők. Arról nem is beszélve, hogy nem baj, ha nem kerül nagyon sokba. Így sikerült a karfiolkrémleves is.
Ami kell 12 főre:
2 nagy fej vagy 3 közepes karfiol
alaplé vagy bio leveskocka, de ez elhagyható
só, bors, szerecsendió
A karfiolt rószsákra szedjük, hogy hamar megfőjön, majd leöntök a levéből, de félreteszem, hogy tudjam majd szabályozni a sűrűségét. Itt jön a mixelés, majd a sűrűség ellenőrzés. Ahogy szereted, olyanra csináld. Majd sózás, borsozás és a szerecsendió pedig megkoronázza az egészet. Hihetetlen, hogy mennyire passzol a karfiolhoz! A végén egy kis napraforgó mag levesbetétnek és kész! :)

3 megjegyzés:

  1. Szia Susa! Köszi a tippet, ez nagyon egyszerűnek és nagyszerűnek tűnik :) Levesbetét ötletem: libazsírban nagyon magas hőfokon "odakapatott" karfiol rózsák...mmm. Ha kipróbáltam, küldök képet! Szép napot!

    VálaszTörlés
  2. Szia Anita, kipróbálom, biztosan finom!

    VálaszTörlés
  3. Ja a képet meg várom! Akár a facebookra is! :)

    VálaszTörlés