2015. január 14., szerda

Minden napra egy leves: sütőtök, az ezer arcú

Imádom a sütőtököt mindenhogy. Sülve, főve, levesnek, sütinek, köretnek, innivalónak, bárhogy. Levest is sokféleképpen lehet készíteni, de itthon ez a kedvenc.

Hozzávalók 6-8 adagra:

1 nagyobb sütőtök feldarabolva
1-2 fej vöröshagyma
1 liter házi kókusztej (vagy boltit lehet hígítani, mert az nagyon sűrű, abból nem kell, max 2-3 deci felhúzva 1 literre.)
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors,
garam masala (indiai fűszerkeverék)
egy narancs leve (elhagyható)

A sütőtököt megsütöm, a hagymát megpirítom. Ha megsült a tök, akkor a húsát beleteszem a pirított hagymás edénybe, kicsit összesütöm őket. Beleöntöm a kókusztejet, sózom, borsozom, belekerül a garam masala. Megvárom, amíg felforr. Aztán kész is. Még mehet bele a narancslé. A tetejére pirított tökmag, tökmag olaj, csíra, bármi mehet. Aki szereti, egy kis gyömbért is reszelhet bele,

Máshogy: aki nem szereti az indiai ízvilágot, vagy mást is kipróbálna, az nyugodtan kipróbálhatja ugyanezt, csak kókusztej helyett vízzel és kakukkfűvel, petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése