Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a céklát. Mindenhogy. Legkevésbé az ecetes, hagyományos, ecetes verziót. De sülve, főve, levesnek, köretnek, mártogatósnak.... Húúú...
Ez itt a mi kedvenc verziónk levesre. Nagyjából 20 perc alatt kész. Csak azért ennyire sok idő, mert ennyi kell körülbelül, mire megfő.
Ha kis baba, vagy nagyobb baba van a háznál, akkor egy kisebb adagot lehet pürésíteni, vagy ahogy az én lányom szereti, csak úgy kézzel a főtt cékla darabokat.
Hozzávalók kb. 6 adagra
4-5 nagyobb cékla hámozva, darabolva
3-4 nagyobb alma hámozva, darabolva
(A hámozással még hezitálok, mert próbálok minél kevesebb szemetet termelni a háztartásunkban, és a hámozás elég feleslegesnek tűnik néha, viszont sok szeméttel jár.)
4-5 babérlevél
só, bors ízlés szerint
A feldarabolt céklát, almát a babérlevéllel megfőzöm. Aztán a leveleket kiveszem, a többit a levével turmixolom, sózom, borsozom, és kész. Ennyi. A jó céklának annyira isteni az íze, nem kell több extra bele. Az alma pedig puhítja és gazdagítja az összképet. A tetejére csírát, pirított magot, vagy puffasztott amarantot is tehettek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése