2013. november 19., kedd

Sütőtökös paleo panna cotta

Annak idején az egyik kedvenc desszertem a panna cotta volt, főleg, ahogy egy olasz szakács barátunk készítette. Nem bonyolult, de valahogy mégis el kell találni azt, hogy elég rezegős legyen. Mostanában sok külföldi oldalt nézegettem, és megakadt a szemem ezen az ötleten. Sütőtök és panna cotta? Kókusztejjel? Rögtön tudni akartam, milyen.

Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon hamar elfogy. A zselatint ki lehet váltani agaragarral, de azt őszintén nem próbáltam. Én most - ciki, vagy nem - instant zselatint használtam, mert azt lehet főzés nélkül is. Az is jó még benne, hogy a sütőtök helyett lehet mindig valami mást is kipróbálni. Narancsot, birsalmát, banánt, ami eszünkbe jut, vagy éppen szezonális.

A természetes zselatinnak jó hatásait is említik pl. jót tesz az ízületeknek, az immunrendszernek, az emésztésnek, a hajnak, a bőrnek és a körmöknek. Jó a ráncok ellen a kollagén tartalma miatt, segíti a máj méregtelenítését, és egyensúlyban tartja a hormon háztartást és a súlyunkat.

1 zacskó instant zselatin
3 dl kókusztej
3 dl sütőtökpüré (megsütöttem a sütőtököt és utána a húsát egy-két kanál kókusztejjel összeturmixoltam)
Kókuszcukor (annyi, amennyire édesen szeretnéd)
Vanília kivonat, vagy egy vanília rúd kikapart belseje
Szerecsendió, őrölt kardamom, fahéj

Ezeket mind kevertem és poharakba töltöttem. Hűtőbe tettem és nagyjából két óra múlva már meg is rezgősödött. Legközelebb szilikon formában is kipróbálom, akkor hátha ki tudom borítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése