2011. augusztus 5., péntek

4 hozzávaló - Avagy neked anyukád sose mondta, hogy ne játssz az étellel?

Már régen nem jelentkeztem, mert annyi, de annyi dolog van egy költözéssel, munkakereséssel, lakásrendezéssel, hogy csak na. De azért nem állt meg az élet sem a konyhában, sem a blogon. Arra gondoltam, hogy igenis játsszunk az étellel, mert minden izgalmasabb, ha van benne egy kis játék. Nem igaz?

Nemrégen olvastam a 4 Ingredients - azaz a 4 hozzávaló című szakácskönyvet és így jutott eszembe, mi lenne, ha ti mondanátok az összetevőket, nekem meg az lesz a dolgom, hogy kitaláljak egy jó kis fogás belőle. A receptet pedig a végén persze megosztom és megmutatom, mi lett belőle.

A jövő héten Szentbékállára utazom, lesz konyhám és lesznek a helyi alapanyagok. Hallottatok már erről a furcsa nevű kis faluról? "A festői és igen élő falucska egy délnek tekintő domboldalra kúszik fel a Balaton-felvidéki Káli-medencét északról karéjosan lezáró erdős hegyek ölelésébe. A templomtól letekintve előbb a falu zegzugos utcái és a hol cserepes, hol nádas háztetőit, azokon túl pedig a Káli-medence sík, helyenként mocsaras síkját látjuk. A tekintet szabadon fut egészen a Balatonig. A hegyek oldalában az erdõ alatt szőlők kezdõdnek. Nem nagyüzemi táblák, hanem szeretettel és hozzáértéssel gondozott kis családi birtokok, a tájra jellemzõ markáns fehérborokkal. Kellemes sétautak vezetnek pincétõl pincéig, présháztól présházig. Ha gazdát épp ott találjuk, hamar elõkerül a pohár, a lopó, és beszélgetés közben nem marad el a kínálás sem." 

Nagyjából el lehet képzelni a hangulatot és a lehetőségeket! Várom nagyon az ötleteket, lássuk mi sül ki belőle! 

3 megjegyzés:

  1. mandula, levendula, fehérbor, halacska:-)
    A levendulából inkább fagyit kérnék, nyamm.

    VálaszTörlés
  2. Na kigondolom. Nehéz volt Szentbékkállán, meglepően...

    VálaszTörlés