Nemrégen olvastam a 4 Ingredients - azaz a 4 hozzávaló című szakácskönyvet és így jutott eszembe, mi lenne, ha ti mondanátok az összetevőket, nekem meg az lesz a dolgom, hogy kitaláljak egy jó kis fogás belőle. A receptet pedig a végén persze megosztom és megmutatom, mi lett belőle.
A jövő héten Szentbékállára utazom, lesz konyhám és lesznek a helyi alapanyagok. Hallottatok már erről a furcsa nevű kis faluról? "A festői és igen élő falucska egy délnek tekintő domboldalra kúszik fel a Balaton-felvidéki Káli-medencét északról karéjosan lezáró erdős hegyek ölelésébe. A templomtól letekintve előbb a falu zegzugos utcái és a hol cserepes, hol nádas háztetőit, azokon túl pedig a Káli-medence sík, helyenként mocsaras síkját látjuk. A tekintet szabadon fut egészen a Balatonig. A hegyek oldalában az erdõ alatt szőlők kezdõdnek. Nem nagyüzemi táblák, hanem szeretettel és hozzáértéssel gondozott kis családi birtokok, a tájra jellemzõ markáns fehérborokkal. Kellemes sétautak vezetnek pincétõl pincéig, présháztól présházig. Ha gazdát épp ott találjuk, hamar elõkerül a pohár, a lopó, és beszélgetés közben nem marad el a kínálás sem."
Nagyjából el lehet képzelni a hangulatot és a lehetőségeket! Várom nagyon az ötleteket, lássuk mi sül ki belőle!
mandula, levendula, fehérbor, halacska:-)
VálaszTörlésA levendulából inkább fagyit kérnék, nyamm.
Na kigondolom. Nehéz volt Szentbékkállán, meglepően...
VálaszTörlésna, mi sült ki belőle? :)
VálaszTörlés