2015. március 6., péntek

Tonhalas tortilla fűszeres répapürével és friss zöldségekkel

Szeretem az egyszerű, és működő paleos recepteket. Éppen ilyen tortillát találtam Posta Renáta új könyvében. Mindenképp ki szerettem volna próbálni és már elsőre is nagy sikere volt. Annyira, hogy a FEM3 Cafe reggeli műsorában is ezt sütöttem Berki Krisztiánnak és Czippán Anettnek. Nekik is, és a rendezőnek is nagyon bejött.

Hozzávalók a tortilla lapokhoz (2db)
4 tojásfehérje
4 tk útifűmaghéj
3-4 ek szezámliszt
1 tk só
kókuszzsír a sütéshez

A tojásfehérjét habbá verem, ehhez jön a többi alapanyag.
Egy serpenyőbe teszem a kókuszzsírt és a tészta felét szétkenem a serpenyőn. 1-2 perc alatt megsül az egyik fele és óvatosan, egy lapáttal megfordítható. Ugyanennyi ideig kell még sütni.

Hozzávalók a tonhalkrémhez:
1 doboz tonhal (vízben lévő, nem olajban)
1 kisebb fej vöröshagyma, vagy újhagyma apróra vágva
1 deci majonéz, vagy amennyi jól esik
citromlé, só, bors,petrezselyem

Leöntöm a levet, kicsit szétvillázom a halat és a többi hozzávalóval összekeverem.

Hozzávalók a répapüréhez:
2-3 répa
1-2 ek vaj, vagy kókuszzsír
só, bors, szerecsendió

A répákat puhára főzöm, majd villával összetöröm. Még forrón hozzáadom a zsiradékot ás turmixolom, vagy villával simára nyomogatom. Aztán jöhetnek a fűszerek.

A lapokra pakolok mindent, itt jött még hozzá rukkola és paradicsom. Feltekerem és begyűjtöm az elismeréseket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése