Kell hozzá kicsit nagyobb pogácsaszaggató, vagy vékony falú pohár, hogy a piskóta lapból karikákat szaggassunk és ezek közé kenjük a citromkrémet.
A piskóta receptjét Paleovitaltól vettem és azt alakítottam kicsit.
- 6 db tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna vagy négyszer annyi sütőpor
- Pici só
- 3 evőkanál őrölt mandula (mandulaliszt)
- 3-5 evőkanál őrölt mák
- Paleolit édesítő (stevia, xilytol)
- Verd fel pici só hozzáadásával a tojások fehérjét kemény habbá
- Keverd a habba a tojások sárgáját, és tedd bele a szódabikarbónát, tegyél bele édesítőt
- Kanalazz őrölt mandulát és a darált mákot a tojásos alaphoz -, annyit, hogy a massza ne legyen se túl folyós, se túlságosan kemény állagú
- Egy nagy lapos tepsibe tegyél sütőpapírt, és öntsd rá, majd kend el egyenletesen a tésztát
- Előmelegített sütőben közepesnél kicsit kisebb lángon (nehogy megégjen, de ki se száradjon a tészta) süsd a piskótát kb. 10-15 percig vagy tűpróbáig. Én villapróbázni szoktam.
- Lényeges, hogy a tészta ne száradjon ki, és ne törjön
- Húzd le a sütőpapírt a piskótáról, és hagyd kihűlni
- 3 egész tojás
- 150 gbarna cukor vagy ízlés szerint porxukor
- 3 citrom frissen facsart leve
- 3 citrom reszelt héja
- 50 g vaj
Ha megvan a piskótád, szaggass köröket és kettő közé kenj citromkrémet. Íme az eredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése