tag:blogger.com,1999:blog-5046106907407679347.post5196900085558647824..comments2023-09-29T07:50:37.558-07:00Comments on Susa's in the kitchen: Éljen a golyómánia!Susa's in the kitchenhttp://www.blogger.com/profile/11440708148078172241noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5046106907407679347.post-36897885380366709462011-05-23T05:38:15.819-07:002011-05-23T05:38:15.819-07:00Köszi! Kipróbálom!:)Köszi! Kipróbálom!:)Susa's in the kitchenhttps://www.blogger.com/profile/11440708148078172241noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5046106907407679347.post-64784404759691069222011-05-21T01:02:19.033-07:002011-05-21T01:02:19.033-07:00Én egy saját kókuszgolyó receptet osztanék meg. Ki...Én egy saját kókuszgolyó receptet osztanék meg. Kicsit eltér a szokványostól. Kell hozzá 20-30 dkg kókuszreszelék, 20 dkg mazsola, kakaópor, nyírfacukor, kókuszkrém, aszaltmegy, kávé. A mazsolát és a kókuszreszeléket kávédarálon darált le (össze). Adj hozzá natúr kakaót, édesítőt. A kókuszkrémet 1-2 dl keverd el fél-1 dl kávéval. Rumaroma pikáns ízt ad neki. Ha szükséges higitsd még, majd minden alapanyagot gyúrj össze. Ha kell sűrítsd, ha kell higitsd a masszát. A golyók közepébe tégy egy szem aszalt meggyet.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5046106907407679347.post-2507174935954989472011-05-17T08:16:52.778-07:002011-05-17T08:16:52.778-07:00Köszönöm a választ, így már értem! :-)Köszönöm a választ, így már értem! :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5046106907407679347.post-70108862091090763052011-05-17T05:35:26.319-07:002011-05-17T05:35:26.319-07:00Az amarant is ilyen étel. Viszonylag alacsony szén...Az amarant is ilyen étel. Viszonylag alacsony szénhidrátterhelést jelentenek és glutént nem tartalmaznak. Kis mennyiségben kompromisszumként olykor fogyaszthatók. A hajdina és a köles nagyon magas glikémiás indexszel bír. Amíg a zab 15, addig a hajdina 54-es glikémiás indexet mutat. Ezért ezek inkább kerülendők.Susa's in the kitchenhttps://www.blogger.com/profile/11440708148078172241noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5046106907407679347.post-91114887369174004422011-05-17T05:31:13.191-07:002011-05-17T05:31:13.191-07:00Kedves Ágnes, a zab teljesen tiszta formában gluté...Kedves Ágnes, a zab teljesen tiszta formában glutén mentes, ezért egy kompromisszumos étel a paleolit táplálkozásban. De sokan nem használják ezt sem. Én a reális paleosokhoz sorolom magam, ezért használom. De csak kis mennyiségben, mert a magas szénhidrát tartalma viszont nem javasolt belőle sokat enni. Tehát a gabona teljes pótlására nem alkalmas.Susa's in the kitchenhttps://www.blogger.com/profile/11440708148078172241noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5046106907407679347.post-11329080218877493642011-05-16T09:27:08.146-07:002011-05-16T09:27:08.146-07:00Kedves Susa!
Pusztán érdeklődni szeretnék, mert ne...Kedves Susa!<br />Pusztán érdeklődni szeretnék, mert nem vagyok benne igazán a paleolit táplálkozásban, csak olvasgatok ezt-azt. Miért épp a zab a kivétel a gabonák közül? Mert pl. a köles és hajdnia sem tartalmaz glutént, ha jól tudom. Viszont a lisztérzékenyek/gluténérzékenyek nem ehetnek zabot sem. Elnézést, ha egy paleosnak ez egyértelmű. Köszi szépen! Király ÁgnesAnonymousnoreply@blogger.com